Germany   England   France   Netherlands   Austria   Sweden   Spain   Greece   Finland   Italy   Serbia   Turkey   Hungary   Romania   Belgium   Israel   |   German  English
rootsnroutes.eu | rootsnroutes.tv

Steps Ahead workshop weekend

Also available in: English | Dutch

13.06.2013

Steps Ahead is een nieuw project van Roots&Routes in Duitsland, Hongarije, Griekenland, Italie en Nederland en is het vervolg op de R&R Academy, waarin jongeren werden opgeleid tot workshopdocent. Tijdens Steps Ahead begeleidt R&R jonge dansers, mediamakers en muzikanten hen in de verdere professionalisering als workshopdocent. Er is vooral aandacht voor business-, marketing- en projectmanagement skills. Maar ook didactische vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling komen aan bod.


Eind mei vonden het eerste workshopweekend plaats in Grounds. Het weekend ging van start met een warming up door deelnemer Jeremiah, en met Spoken Word oefeningen werden de hersens gelijk gekraakt. Daarna deelden verschillende gastdocenten, waaronder muzikant Alvin Lewis en regisseur Peggy van Steenvoorden hun ervaringen met de groep. De deelnemers kregen allerlei tools en inspiratie mee, variërend van vreedzame Aikido trucjes tot tips over het werken met groepen en het schrijven van een businessplan. Alle gastdocenten hadden een belangrijke boodschap: Keuzes maken en dicht bij je zelf blijven.

Steps Ahead zorgt ervoor dat deze jongeren stappen vooruit maken, niet alleen als workshopdocenten, maar ook in het verwezenlijken van hun droom. In juli vindt een intensieve 8 daagse training plaats, dat in het najaar wordt vervolgd wanneer de deelnemers zelf workshops gaan geven.

Workshop Aikido

Wat een simpel spelletje “duimworstelen” leek, bleek een goede methode voor het omgaan met groepen. Aikido-docent Jan van Buren legde achteraf uit hoe hij deze methode inzet om deelnemers te motiveren, te helpen communiceren en om eventuele weerstand weg te nemen.
by Jade > Netherlands

Comment!

comments

Login to commentname:


password:Forgot your password?
Users: 1208

login

name:


password:Forgot your password?
Users: 1208